Historie

Modely
Modely

Nápad uspořádat charitativní módní přehlídku přišel už v listopadu roku 2007. A byl to opravdu šílený nápad vezmete-li v potaz, že jeho autorkou byla deváťačka. Ale Terka Musilová zjevně není a nebyla někým, kdo nechá nápad nápadem. Měla jsem to štěstí, že se s ním svěřila právě mně a společně jsme tak začaly vymýšlet Charitativní módní přehlídku 2008. V plánu byla menší akce, kde by jsme my a naši kamarádi předvedli oblečení z blanenských secondhandů. Oblečení by se poté dražilo a vybrané peníze by šly na pomoc nemocnici v Ugandě. I proto naše první kroky směřovaly za místním farářem – otcem Jiřím Kaňou a ten nás mile překvapil. Přehlídkou byl přímo nadšen a přislíbil nám nejen pomoc, ale i záštitu celé akce. A tak začala organizace první přehlídky nazvané „Pomáhat je v módě ...Tak pomozte i vy!“

Přehlídka 2008
Přehlídka 2008

Řeknu vám první ročník mi dal vážně zabrat. Původně malá akce se díky nadšení všech zúčastněných zvrtla v akci větší a z mých kamarádek se najednou stávaly modelky, asistentky, fotografky, vizážistky a organizátorky. A to všechno jsem najednou byla i já! Ale bylo to něco úžasného, neuvěřitelná zkušenost, kterou hned tak někdo nezíská. Chci zpětně poděkovat všem lidem, kteří nám pomohli v těžkých začátcích. Paní Slezáčkové za poskytnutí oblečení z jejího ráječkovského secondhandu, paní Pokorné, která nám s ním pomáhala, Víťovi Šarounovi – našemu úžasnému moderátorovi, modelkám a modelovi, asistentkám a všem co se přišli podívat na naše první společné dílo. To proběhlo 1. března 2008 v Katolickém domě Blansko a celý výtěžek dražby a přidruženého prodeje oblečení a různých drobností (cca 16 000 Kč) byl poslán na pomoc nemocnici v Ugandě.

Organizátoři
Organizátoři v roce 2009

Vzhledem k velice příznivým ohlasům a mojí i Terčiné spokojenosti jsme si moc neodpočinuli a na podzim už jsme chystali 2. ročník. A tentokrát už plánovaně ve velkém. Vzhledem k tomu že prostory Katolického domu jsme zaplnili vcelku bez problémů, přesunuli jsme se (díky ochotě města Blanska) do sálu Dělnického domu. Modelek a modelů přibylo, fotky do katalogů se staly mnohem kvalitnějšími (díky Marti Borkové) a vše neodvratně směřovalo k dalšímu úspěchu. A 28. března 2008 se moje toužebné přání splnilo. Musím říct, že takovou účast a takový výdělek jsem opravdu nečekala. Dražba modelů a doprovodný prodej oblečení v předsálí nám vynesli přes 33 000 Kč a ty byly poslány na pomoc dětem bez rodičů do Súdánu. To vše díky Jendovi Musilovi, který tam působil jako misionář.

Přehlídka 2009
Přehlídka 2009

A nyní už se dostáváme do současnosti... Jak se říká do třetice všeho dobrého jsme tu i letos a na sobotu 20. března chystáme už 3. ročník akce „Pomáhat je v módě ...tak pomozte i vy!“ Tentokrát hodláme vybrané peníze poslat na pomoc Haiti. Těšit se můžete na spoustu krásného oblečení na našich úžasných modelkách a modelech a spoustu zábavy. Programem vás provede Ondra Dyčka a ten už si chystá nejedno překvapení.

Tolik tedy z historie charitativní módní přehlídky....

Marie Jahodová






Ročník: 2008 | 2009 | 2010 | 2011